NAX Nordic | Vad är Sökmotoroptimering även kallad SEO
Höj din sökranking och få mer trafik till din sajt eller e-handel. NAX är en byrå som hjälper och guidar dig genom hela processen till mer trafik och bättre lönsamhet
sökmotoroptimering
16990
single,single-post,postid-16990,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Vad är Sökmotoroptimering även kallad SEO

slide3

Vad är Sökmotoroptimering även kallad SEO

Vad är SEO?

Miljontals svenskar besöker varje dag en sökmotor. I Sverige finns det egentligen bara en enda sökmotor och den heter Google. De är intresserade av just en specifik sak men de vet inte var de ska hitta den. Sökmotorns jobb är att presentera de bästa svaren på frågan som ställts. Var finns närmaste café, hur mycket folk bor det i England eller vem vann VM-guld i fotboll 2002. På alla dessa frågor kommer Google att ge förslag på var du kan hitta svaren. Google listar olika källor (sajter) som har svaret på din fråga och sökmotorn kommer även att ranka dem i den ordning som Google tror är bäst, dvs den källa som Google tror har det bästa svaret på din fråga kommer att ligga överst och i fallande ordning kommer sen alla andra källor. Det har visat sig helt avgörande att komma bland topp 5 i träfflistan. Hela 70% av alla klick sker bland dem och den som har plats ett får absolut mest. Det sker i princip inga klick alls på sidan två bland Googles förslag på källor, hamnar du där så är du död för sökfrågan.

Sökmotoroptimering eller SEO står för search engine optimization och handlar om att få din sajt att komma så högt upp som möjligt i sökmotorernas träfflista. Du ska visa sökmotorerna att just din sajt sitter inne på bästa svaret på sökfrågan.

Detta kan få helt avgörande betydelse för ditt företag om du säljer produkter på nätet eller om du helt enkelt bara vill driva stora mänger människor, framöver kallat trafik, till din sajt. Skillnaden mellan att ligga på plast 2 eller 15 på en sökfråga är enorm om man ser till vilken trafik som därmed kommer in till sajten och i steg två på hur mycket denna trafik faktiskt köper av dina produkter. Att lägga tid och resurser på SEO är helt avgörande för att lyckas digitalt och du vill sälja produkter.

Vad gör NAX när det gäller SEO?

Vi på NAX kommer att hjälpa dig att analysera vilka sökord som du bör fokusera på att vinna. Vi ska hitta sökord som ligger väldigt nära dina tjänster och produkter, de ska ha en tillräckligt stor sökvolym för att vara intressanta för dig och du ska också vara tillräckligt stor för att kunna vinna en topp 5 placering. Att ge sig på ord med för mycket konkurrens lönar sig inte om du är ett mindre företag. Då handlar det om att hitta vinklar och synonymer på ordet som du faktiskt kan vinna men ordet måste samtidigt vara tillräckligt stort för att ge bra trafik in till din sajt.

 

Erik Hamberg
CEO NAX Nordic
0723 959 775
erik.hamberg@naxnordic.com